top of page

A'DAN Z'YE FABRİKA TEMİZLİĞİ

FabRİKA TEMİZLİĞİ NEDİR?

Fabrika temizliği, bir işletmenin üretim tesisinin temiz, düzenli tutma çabasından kaynaklı başvurduğu bir süreçtir. Fabrika temizliği, bir şirketin makine ve teçhizatının sorunsuz çalışması ve çalışma ortamının sıhhi olması için gereklidir.


Fabrika temizliği, fabrikanın hijyenini sağlamak ve işçiler için herhangi bir tehlike olmamasını sağlamak için yapılması gereken bir işlemdir. Fabrika Temizliği, üretimin çarkının stabil ve standartlara uygun bir şekilde devam ettirilmesi için yapılması gereken işlemleri kapsar.


Üretim sürecindeki makineler çok fazla kir, toz ve diğer yabancı maddeleri üretir. Bu kirlilikler işçilere ciddi zararlar verebilir ve üretim verimliliğini etkileyebilir. Bu nedenle, hem yüzeyde hem de makinelerde düzenli olarak temizleme yapılması çok önemlidir.


Fabrikalar; üretim, tedarik, dağıtım, insan kaynakları faaliyetleri bakımından devamlı hareket olanağına sahip, çeşitli makinelerle donatılmış, pek çok insanın çeşitli zaman dilimlerinde(vardiya) çalıştığı üretim tesisleridir. Bu doğrultuda pek çok makine ve insan faktörünün sürekli halde çalıştığı bir ortam olan fabrikalarda bu faktörlerden kaynaklanan kirlilik ve düzensizlikler meydana gelebilmektedir. Üretim tesislerinde makinelerin neden olduğu kirliliğin yanında, içerisinde çalışan insanların da ürettikleri kirliliklerden kaynaklı olarak bu üretim ortamı negatif olarak etkilenmektedir.


Üretim, hizmet ölçüsü ne kadar yüksek olursa ortaya çıkan kirlilik, çöp, düzensizlik ve karmaşa ortamı o kadar artmaktadır. Tabii bu durum her üretim ortamından farklı olsa da hemen hemen bütün fabrikalarda kirlilik ve düzensizlik mevcut olmaktadır. Fabrikalarda ortaya çıka sorunlara çözüm geliştirmek için ortaya çıkan fabrika temizliği/endüstriyel temizlik kavramı, bu ortamlarda oluşan kirliliğin temizlenmesini ve uzaklaştırılmasını tanımlayan bir kavram olarak ortaya çıkmıştır.


bursa fabrika temizlik ve bursa profesyonel endüstriyel temizlik hizmetleri

Fabrika temizliği profesyonel temizlik ekipleri veya şirkette çalışan kişiler tarafından yapılabilir. Büyük şirketlerin temizlik işlemleri, çalışanların boş zamanlarında yapması zor olduğu için genellikle profesyonel ekiplere yaptırılmaktadır.

FABRİKA TEMİZLİĞİ NASIL YAPILMALIDIR?

Fabrika Temizliği periyodik, vardiya sonu veya üretim sonrası gibi farklı şekillerde yapılabilir. En yaygın temizlik türü periyodiktir. Klima santralleri, fan kanatları, borular ve kanallar gibi tüm ekipman, makine ve fabrika zemin yüzeylerinin düzenli olarak kontrol edilmesini, temizlenmesini ve bakımını içerir.

Fabrika temizliğinin önemi yeterince vurgulanamaz!


Bir fabrikayı temiz tutmak meşakatli iştir. Bu nedenle gerek dışarıdan hizmet alınarak yapılsın, gerekse üretim ortamı içindeki çalışanlar yoluyla yapılsın, bu ortamda çalışan herkesin sağlığı ve güvenliği için düzenli olarak yapılması gereken bir işlemdir. Yalın üretim tekniklerinde bu adımlar 5S çalışmaları olarak listelenmiştir.

Fabrika temizliği, üretim sürecinin güvenliğini ve etkinliğini sağlamak için düzenli olarak yapılması gereken çok önemli bir süreçtir.

FABRİKA TEMİZLİK SÜRECİ

Fabrika temizlik süreci hakkında konuşmaya başlamadan önce fabrika temizliği sürecine nelerin dahil olduğunu bilmek önemlidir. Nurpak Temizlik Bursa olarak uzman ekiplerimizle Fabrika Temizliği hizmetimiz, çalışma ortamının temiz, güvenli ve yüksek verime hazır olmasını sağlayacaktır.


Fabrika temizliği, üretim sürecinin en gerekli parçasıdır. Temizlik ve bu temizliğin standartlaştırılmasından yola çıkarak fabrikalarda ürün kalitesinin ve güvenlik standartlarının korunması da çok önemlidir.


Fabrika temizliğinin ana bölümleri şunlardır:

  • Fabrika Yüzey Temizleme işlemleri

  • 5S adımlarına uygunluk

  • Temizleme yüzeyleri

  • Silme ve parlatma ekipmanları

  • Raflardan, pencerelerden ve havalandırma deliklerinden tozun alınması gibi temel adımları kapsamaktadır.

Fabrika temizliği, üretim sürecinin önemli bir parçasıdır. Bu sadece fabrikayı temiz ve düzenli tutmak değil, aynı zamanda işçilerin güvenliğini ve sağlığını sağlamak için bir önlemdir.

bursa profesyonel fabrika temizliği
Fabrika iç temizlik çalışmaları


ENDÜSTRİYEL TEMİZLİK MALZEMELERİ

Fabrika temizliği oldukça profesyonellik isteyen bir iştir. İş yükü açısından ağır olabilen fabrika temizliğinin sıkı bir planlama ile takip edilmesi de gerekir. Ülkemizde ve hizmet verdiğimiz şehir olan Bursa'da fabrika temizliği hizmetimiz profesyonel firmalar/firmamız tarafından yapılmaktadır. Bu bağlamda kaliteli ve iyi bir temizlik amacıyla hizmet verecek olan firmanın ekipmanlarının tam olması oldukça önemli bir husustur. Hizmete başlanılmadan önce bu konuyu firmanız ile görüşebilirsiniz.


fabrİKA TEMİZLİĞİ NEDEN ÖNEMLİDİR?

Endüstriyel Temizlik ya da Fabrika temizliği, ofis ve işyeri temizliğinden bağımsız olarak ayrı bir önem arz eden ve farklı bir takım uygulamaları gerektiren bir konudur. Fabrika sisteminin çarkının sürekliliğinin sağlanması için fabrika temizliğine, makinaların bakımına, çalışanların motivasyonuna da dikkat edilmelidir.

Üretim ortamının temizliğinin sağlanmasının artıları şunlar olabilir[1]

  • Makinaların ömrünün uzatılması

  • Üretim maliyetlerinin düşmesi ve ürün kalitesinin artırılması

  • Üretimde herhangi bir aksaklığın yaşanmasının engellenmesi ve sürekliliğin sağlanması

  • Üretim kapasitesinin artırılması

  • Bakım ve onarım giderlerinin azaltılması

  • Fabrika çalışanlarının sağlığının korunması

  • İş ve işçi güvenliğinin sağlanması


BURSA ENDÜSTRİYEL TEMİZLİK HİZMETİMİZ


Firmamız, 2007 yılından beri Bursa il genelinde ev ve ofis, fabrika, dış cephe, endüstriyel temizlik hizmetlerinde öncü konumundadır. Bursa Fabrika temizliği hizmetimiz ile de endüstriyel temizlik hizmeti kapsamında sektörde rol alıyoruz. Fabrika gibi devasa işletmeler, genel olarak temizlik hizmetlerini dışarıdan destek alarak(outsource) yönetmeye çalışırlar.

Kaliteli ve güvenilir bir hizmet almak istiyorsanız sektörde mutlaka başarılı iş yapmış temizlik firmalarını tercih etmelisiniz.

Nurpak Temizlik Bursa da bu alanda yıllardır hizmet vermeye devam ederken, tamamen müşteri odaklı bir şekilde çalışmalarını yürütmektedir. Hızlı ve kolay hizmet almak ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.




BURSA ENDÜSTRİYEL TEMİZLİK SÜRECİMİZ NASIL İŞLİYOR

  • Talebiniz doğrultusunda ön çalışma(fizibilite) ekibimiz sizler ile randevu planı hazırlayacaktır.

  • Randevu talebiniz ile temizlik yapılacak alanda personellerimiz ile keşif çalışması yapılacaktır.

  • Keşif çalışmasından sonra gerekli malzeme ve araç ihtiyaç listesi çıkarılır.

  • Temizlik yapılacak alanlar değişimi takip edebilmek için fotoğraflanmak istenebilir. (Öncesi-Sonrası)

  • En düşük maliyet yansıtılacak şekilde görüşmeler yapıldıktan sonra fiyatlandırma birimimizce fiyat teklifi sunulur.

  • Fiyat ve anlaşmalar yapıldıktan sonra işin yapılacağı tarih ve iş planı hazırlanır,

  • İşe başlanmadan önce personellerimizin iş sağlığı ve güvenliği, eğitim belgeleri, görevlendirmeler gibi işlemleri yapılır.

  • Gerekli görülen iş makineleri; eklemli platform, zemin yıkama makinesi, sepetli vinç, sanayi tipi vakum ve endüstriyel temizlik malzemeleri hazırlanır.

  • Fabrika içerisinde çalışanlarınız ile işleyiş hakkında beyin fırtınası yapılır.

  • Deneyimli temizlik personellerimiz tarafından fabrikanız son teknoloji temizlik makineleri ile temizlenir ve teslim edilir.

REFERANS YAZILAR


bottom of page