top of page

Bursa Apartman & Site Temizliği

Güncelleme tarihi: 3 Haz 2022

Apartman Temizliği

Apartman temizliği özellikle günümüzde birçok kişinin önemsediği ve apartman temizliğinin başarılı, temiz ve profesyonelce yapılması için profesyonel temizlik şirketlerine başvurduğu bir alan haline geldi. Artan konut üretimi ve talebinin yanında, temiz barınma, sağlıklı ve huzurlu çevre talebi ile apartman sakinleri bu konuyu önemsemiş durumda. Apartmanların özellikle bodrum katları, kalorifer daireleri gibi yerlerde haşereler de dahil olmak üzere birçok zararlı mikroorganizmalarda üreyebilir. Bunun önüne geçebilmek için etkin bir ilaçlama ve temizleme çalışması yapmak çok önemlidir.

Nurpak Bursa temizlik şirketi olarak apartman içinde, site genelinde, merdivenler, asansörler de dahil olmak üzere, tamamen profesyonel çalışanlarımızla temizlik planlaması yapmaktayız. Diğer çalışmalarımız için hizmetler sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.




Bursa profesyonel temizlik hizmeti şirketi





Apartman Temizliği Neden Önemlidir?

Apartman temizliği genel bir çevre temizliğini kapsadığı için apartman dairesi temizliğinden farklıdır. Örneğin, dairemizin giriş tarafı apartmanın herhangi bir yeri ile bağlantılı olabilir. Bu bağlantının, yani bizim dairemize giden yolun temiz bir halde olması gerekir ve bu durum insan sağlığı, çevre düzeni açısından büyük önem arz eder. Apartman temizliği planlı ve doğru bir şekilde yapılmazsa biriken mikroplar ve pislikler yaşadığınız alanı da doğrudan etkileyecektir.


Apartman Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Apartman temizliğinde her zaman üst kattan başlanılmalı ve alt katlara doğru inilmelidir. Doğru bir planlama ile başlandığı zaman kesintisiz olarak devam etmeli ve bitirilmelidir, aksi takdirde bir yer temizlenirken diğer taraflar kirlenebilir ya da kirli kalabilir.

Apartman temizliğinde belki de en çok dikkat edilmesi gereken asansör temizliğidir. Asansör temizliği de günde en az 1 kere olmak üzere, alkol gibi hijyenik temizlik maddeleri ile temizlenmelidir.


Kapı kolları gibi insanların sık sık temas ettiği yerler düzenli olarak temizlenmelidir.

Apartman temizliğinde kullanılan temizlik maddeleri de sık sık temizlenmeli ve güvenli bir yerde muhafaza edilmelidir.

Kullanılan su çabuk kirleneceği için sık sık temizlenmeli ve deterjan gibi maddelerle kullanılmalıdır.


Apartman ve Site Ne İle Temizlenir?

Apartman temizliği yapılırken kaliteli temizlik malzemeleri ve yüzeyi aşındırmayan, leke ve renk bırakmayan, yüksek alanlarda yarı aşındırıcı olması koşuluyla malzeme seçimi yapılabilir.


Apartman site, merdiven temizliği yaparken kullanılan temizlik maddelerinin veya malzemelerin düzenli olarak değiştirilmesi, farklı malzemelerin de kullanılması koşuluyla etkisinin test edilmesi gerekir. Bunun başlıca sebebi apartmanda ya da diğer alanlarda yaşayan mikroorganizmaların zamanla aynı temizlik malzemelerine karşı geliştirdiği dirençten meydana gelmektedir.


Yüzeyi aşındırmayan, iz bırakmayan, insan sağlığına kanıtlanmış ciddi etkisi olmayan temizlik maddesi seçimi yapılmalıdır.

Yukarıda yazılanlarla ek olarak; temizlik maddelerinin kolay tutuşmayan, alev almayan, uçucu kimyasal içermeyen türde seçilmesi gerekir. Bu maddelerin dermatolojik testlerden de geçmiş olması aranan özellikler arasında olmalıdır.


Apartman & Merdiven Temizliği Fiyatları

Apartman site ve merdiven temizliği kapsamlı bir planlama gerektiren çalışmadır. Bu nedenle apartmanın daire sayısı, büyüklüğü, genişliği, kullanılacak temizlik maddeleri gibi birçok faktör temizlik çalışması için sunulacak fiyatı doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle fiyatlandırma direkt olarak apartman sorumlusu ve sakinlerinin ortak bir paydada buluşması ile mümkün olur. Kullanılacak temizlik maddesinin kalitesi ve temizlik için çalışacak kişi sayısı da diğer önemli kriterlerdir. Profesyonel bir şekilde apartman temizliği için lütfen bizimle iletişime geçiniz.


Bursa Temizlik Şirketi / Nurpak Temizlik Bursa


bottom of page